Η RadiNOx είναι μία ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που συμμετέχει στο διαγωνισμό CanSat της Spin ο οποίος υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία διαστήματος. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ενός δορυφόρου σε μέγεθος αντίστοιχο με μεταλλική συσκευασία αναψυκτικού ο οποίος θα εκτοξευθεί στα 1000m. Κατά τη διάρκεια της ελεγχόμενης πτώσης πρέπει να φέρει εις πέρας την πρωτεύουσα αποστολή που ορίζεται από το διοργανωτή και τη δευτερεύουσα αποστολή η οποία αποφασίζεται από τον εκάστοτε διαγωνιζόμενο.

Η RadiNOx επέλεξε να προσδιορίσει τις εντάσεις ακτινοβολιών και τις συγκεντρώσεις διαφόρων μορίων στην ατμόσφαιρα που έχουν επιστημονικά συνδεθεί με ανεπιθύμητες επιπλοκές στην ανθρώπινη υγεία. Στόχος της RadiNOx είναι η συνεχής βελτίωση των συστημάτων της ακόμα και μετά τη λήξη του διαγωνισμού προκειμένου να εκτελέσει μετρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής και να δημιουργήσει τον πρώτο τρισδιάστατο χωρικό χάρτη επικινδυνότητας της ατμόσφαιρας για κάθε περιοχή συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η ομάδα RadiNOx έχει λάβει χορηγίες από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και υποστηρίζεται από τον Dr.-Ing. Σπύρο Παπαευθυμίου του Ε.Μ.Π.

Πατώντας σε αυτό το link μας υποστηρίζεται ενεργά https://cansat.gr/?utm_source=radinox

RADINOX

ΣΤΟΧΟΙ

ΟΜΑΔΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Instagram