μόνοι γάρ τόν τε μηδέν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ᾽ ἀχρεῖον νομίζομεν
— Θουκυδίδου, Περικλέους Επιτάφιος, XL
abstract-honeycomb-metal-5294.jpg

Επιστημη των
Υλικων

Η «Επιστήμη των Υλικών» (“Materials Science”) μελετά σε βάθος και ερμηνεύει τη σχέση δομής (σε ατομική κλίμακα) - ιδιοτήτων (μικρο- και μακροσκοπική κλίμακα) των υλικών.

 

 
staircase-600468.jpg

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Παρεμβάσεις του Σπ. Παπαευθυμίου με στόχο την ενημέρωση του κοινού, την ανάπτυξη καρποφόρων συνεργασιών με φορείς και την αποτελεσματική αλληλεπίδραση πανεπιστημίου και ιδιωτικού τομέα μέσω μελετών, ομιλιών και ερευνών σε επίκαιρα ζητήματα. 


 

Picture1.jpg

σπυροσ
παπαευθυμιου

Ο Dr.-Ing. Σπύρος Α. Παπαευθυμίου είναι Μηχανικός Μετ.- Μεταλλουργός με πολυετή εμπειρία στη Βιομηχανία και την ενεργό εκπαιδευτική δράση. Έχει εργαστεί ως ερευνητής και manager. Προβάλλει τη συνεργασία ως προϋπόθεση προόδου.

 
microphone-2130806.jpg

Συνεντευξεισ

Συνεντεύξεις του Σπύρου Παπαευθυμίου στον ψηφιακό και στον έντυπο τύπο, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συνεντεύξεις καλεσμένων στο synergeies.com με σχολιασμό και συζητήσεις για καυτά κοινωνικά ζητήματα και για θέματα παιδείας, ανάπτυξης, έρευνας και νεολαίας.

abstract-aluminum-architectural-210158 (1).jpg

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ακαδημαϊκής και εφαρμοσμένης γνώσης αποτελεί σήμερα αδήριτη ανάγκη και είναι πρωταρχικό μου μέλημα.     


 

 
administration-articles-bank-261949.jpg

Αρθρογραφια

Άρθρα του Σπ. Παπαευθυμίου και προσκεκλημένων, δημοσιευμένα στον ελληνικό και στον ξένο τύπο με κεντρικό θέμα την εκπαίδευση, τους νέους, την καινοτομία και τα προβλήματα, που καλείται η νέα γενιά να αντιμετωπίσει.  

Εκπαιδευτικο Υλικο

rendered.jpg
 

Δράσεις & mentoring

 

mentor & ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

RadiNOx

Οι «ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ» (https://synergeies.com/) υποστηρίζουν ενεργά την προσπάθεια της φοιτητικής ομάδας «RadiNOx» για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό «CanSatinGreece», ο οποίος διοργανώνεται από την «Spin» και υποστηρίζεται από τη «EuropeanSpaceAgency». 

Για τον σκοπό αυτό, πέραν της επιστημονικής υποστήριξης (Επ. Καθ. Dr.‑Ing. Σπ. Α. Παπαευθυμίου), οι «ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ» χορήγησαν το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την αγορά των απαραίτητων υλικών για την κατασκευή του δορυφόρου

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε εδώ: https://cansat.gr/?utm_source=radinox

Στιγμιότυπο από την παράδοση της χορηγίας από τον Επ. Καθ. Dr.-Ing. Σπ. Παπαευθυμίου σε μέλη της ομάδας “RadiNOx”. Ε.Μ.Π., Ζωγράφου, 18.1.19

Στιγμιότυπο από την παράδοση της χορηγίας από τον Επ. Καθ. Dr.-Ing. Σπ. Παπαευθυμίου σε μέλη της ομάδας “RadiNOx”. Ε.Μ.Π., Ζωγράφου, 18.1.19

 
Προσομοίωση της αντοχής του δορυφόρου, που κατασκεύασε η ομάδα RadiNOx

Προσομοίωση της αντοχής του δορυφόρου, που κατασκεύασε η ομάδα RadiNOx


Job Fair Athens 2019

Job Fair Athens 2019 | 11 & 12 Απριλίου | Ζάππειο Μέγαρο

[JFA19][PR] Main Event GIF.gif

Η μεγαλύτερη φοιτητική πρωτοβουλία στην αγορά εργασίας σε περιμένει: 57 εταιρείες και start-ups, συζητήσεις, CV & LinkedIn Corners, συνεντεύξεις και πολλά ακόμα, έρχονται για να σου παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία!

Είσοδος ελεύθερη, απαιτείται προεγγραφή: http://bit.ly/jfa-register


ΧΟΡΗΓOΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑΣ
JOB FAIR ATHENS

Οι «ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ» “synergeies.com” χορηγός επικοινωνίας της δράσης “Job Fair Athens”, μιας πρωτοβουλίας νέων, εθελοντών, φοιτητών και αποφοίτων, που σε ετήσια βάση διοργανώνει μία διημερίδα καριέρας με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Πανεπιστημίου και αγοράς εργασίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

[JFA][LOGO] red-transp.png

CC TEAM_Side Event.png

Είσαι στην αρχή μιας επιχειρηματικής ιδέας; Προσπαθείς να ξεκινήσεις τα πρώτα σου βήματα στον κλάδο της επιχειρηματικότητας;

 

Τότε έλα στο 4ο Side Event τουJob Fair Athens2019 μεθέμα“Start up your idea”. Είναι η ευκαιρία  να μάθεις τα πάντα για τον επιχειρηματικό τομέα και να λύσεις τις απορίες σου σχετικά με το πώς η ιδέα σου θα γίνει πράξη και θα σε οδηγήσει στην ίδρυση μιας καινοτόμας start-up εταιρείας.

 

Το Side Event αποτελείται από μια σύντομη ομιλία, όπου η κ. Κατερίνα Πραματάρη θα παρουσιάσει τα βασικά για τις start-ups  και  οτιδήποτε σχετίζεται γύρω από αυτήν. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πάνελ, το οποίο θα αποτελείται από τους  Ελευθερία Ζούρου (DoctorAnytime), Σάββα Ζορτίκη (Viral Loops) και Δημήτρη Μόσχο (Mytracknet). Οι προσκεκλημένοι startupers θα τεθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από την εμπειρία τους, ώστε να δώσουν το έναυσμα στους νέους να ξεκινήσουν τη δική τους ιδέα και παράλληλα να τους συμβουλεύσουν κατάλληλα για τον τομέα της επιχειρηματικότητας.

 

Άρα αν έχεις και εσύ κάποια ιδέα που θα ήθελες να κάνεις πράξη, αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο και έχεις χαρακτήρα ονειροπόλου entrepreneur, μην χάνεις χρόνο. Το “Start up your Idea” θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο στις 28/3 και ώρα 17.30. 

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την φόρμα που θα βρεις εδώ.


ΧΟΡΗΓΙΑ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ TEDx SOAS 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου το φετινό συνέδριο TEDx SOAS 2019 (https://www.tedxsoas.com/) στις 27 Απριλίου 2019 με θεματική ενότητα την απομυθοποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο, ομιλητές από την Ευρώπη και τον κόσμο ανέλυσαν και εξήγησαν διάφορα θέματα της σύγχρονης κοινωνίας όπως η φαινομενικά άμεση επιτυχία των νεοφυών επιχειρήσεων και η αναπάντεχη χρηστικότητα των γηγενών διαλέκτων / γλωσσών.

Οι «ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ» (https://synergeies.com/) υποστήριξαν ενεργά τη διοργάνωση της εκδήλωσης χορηγώντας το χρόνο της γραφίστικης ομάδας της πλατφόρμας «ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ». Η συνέργεια είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του προωθητικού υλικού και την κάλυψη όλων των γραφιστικών αναγκών του συνεδρίου και του οργανισμού TEDx SOAS.

synergeies+TEDX+SOAS+2019.jpg

Λiγα λoγια για τις “synergeies”

Η δεκαετία 2009-2018 και η οδυνηρή ύφεση για πολλούς άλλαξε τη σκέψη και τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα πράγματα. Η οικονομική ύφεση και δυσπραγία προέκυψε ως φυσικό επακόλουθο της κρίσης αξιών, της έλλειψης προσανατολισμού και της εφήμερης ευημερίας, προερχόμενης από δανεικά, καθώς και από μια στρεβλή εικόνα της κατάστασης στο παγκόσμιο «γίγνεσθαι».

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η Κοινωνία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στον λαϊκισμό με αντίκτυπο στην Πολιτική.

Οι συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία, η ανάπτυξη και βελτίωση των υλικών, της πληροφορικής, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, η τεχνητή νοημοσύνη, η ψηφιοποίηση, σε συνδυασμό με την ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων και σε όσα ακόμα επέφερε η Παγκοσμιοποίηση, αλλάζουν βίαια τις συνθήκες, που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο μόνος τρόπος να προσαρμοστούμε στις εξελίξεις, να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε, να ατενίσουμε κατάματα το μέλλον μας, είναι να κινηθούμε δραστικά μέσα από τη γνώση και τη συνεργασία.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ανάμεσα στην Κοινωνία και το Πανεπιστήμιο, σε Περιφέρειες και Δήμους, στην Πολιτική, στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Στον ολοένα και πιο πολύπλοκο κόσμο η εξειδικευμένη γνώση δημιουργεί υπεραξία. Δεν πρέπει όμως η εξειδίκευση να μας εμποδίζει να δούμε τη συνολική εικόνα. Η αποσπασματική θεώρηση των πραγμάτων, η μεροληπτική προσέγγιση και η ιδεοληπτική προσκόλληση σε παγιωμένες αλήθειες ή βεβαιότητες σίγουρα θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο αδιέξοδο στη συνέχεια.

Απαιτείται μια νέα φιλοσοφική προσέγγιση και πρέπει να γίνει με θάρρος και γνώση. Απαιτούνται ενότητα, συνεργασία, όραμα, σκληρή δουλειά, αξιοκρατία.

Στόχος η Ελλάδα το 2030 να έχει ισχυροποιηθεί αισθητά έχοντας αφήσει πίσω της την εσωστρέφεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον αυταρχισμό και τις ιδεοληψίες.

Όραμα η Ελλάδα του πνεύματος, της φιλοσοφίας, των τεχνών και των επιστημών, της επιχειρηματικότητας, της προόδου, της παραγωγής, της περήφανης διεθνούς παρουσίας, των συμμαχιών και των συνεργασιών. Όραμα η χώρα, στην οποία όλοι θα θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν και όχι η χώρα, την οποία όλοι κοιτάζουν να εγκαταλείψουν. Όραμα η χώρα, που δίνει χώρο στους νέους και τους αφήνει να συνδιαμορφώσουν την επόμενη ημέρα. Το μέλλον δεν περιμένει.

Για να συμβεί αυτό, απαιτείται όλοι μας, ο καθένας από τη δική του αφετηρία και το δικό του αντικείμενο, να δημιουργήσουμε συνθήκες άνθησης της γνώσης και διάχυσης αυτής στην Κοινωνία με πολυποίκιλες συνεργασίες σε κάθε επίπεδο του δημόσιου και ιδιωτικού του βίου, ώστε να συμβάλουμε στην πρόοδο αυτού του πολυαγαπημένου και πολύπαθου τόπου συνθέτοντας και όχι αποδομώντας, χτίζοντας και όχι γκρεμίζοντας.

 Σπύρος Α. Παπαευθυμίου

Ιούλιος 2018


συνεργασιες - συνδεσμοι